Coaching

Coaching
Schrijversportaal

woensdag 23 februari 2011

Hotel Con Corazon met het hart


Zo kan het dus ook. Een paar jaar geleden kwamen wat studiegenoten van de faculteit Geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht, (waaronder studiecollega Marcel Zuidhof) zeg maar het deeltijdklasje van de oudere jongeren, op het idee om hun managementervaring in ontwikkelingswerk te stoppen. Ze schreven een masterplan voor een op te richten hotel in Nicaragua. Ze bedachten een financiering. Ze plunderden de collega-deeltijdstudenten die aandeelhouder konden worden en het wonder geschiedde: het lukte.
Het eerste jaarverslag met winst is geschreven: op een omzet van nog geen 150.000 dollar werd een winstje geboekt van 15.000 dollar. En belangrijker: er is werkgelegenheid geschept, mensen kregen kansen die ze anders misschien moesten ontberen en kunnen weer andere mensen opleiden en kansen geven.
Ik ben met ex-medestudenten nog steeds een van de trotse aandeelhouders. Dat wil zeggen: in gedachten. We hebben als aandeelhouders geen bezit, geen zeggenschap en o ja, we mogen één keer per jaar een nacht gratis aldaar overnachten. Als er plaats is, wel te verstaan.
Ga eens naar de site en onder de Foundation lees je er meer over. Hulde voor de initiatiefnemers en huidig managementteam: Onno Oostveen, Marcel Zuidhof, Petra de Boer, Bart Terlingen, Jorma Turkenburg.

Geen opmerkingen: