Coaching

Coaching
Schrijversportaal

donderdag 8 oktober 2015

Vierdaagsethriller 2016: Het Mysterie van de 100...

Nijmegen, 100 is Groot Geluk
De temperatuur in Nijmegen was stijgende en dat zou het met de dag doen. Tegen die voorspelling kon geen meteoroloog tegenop want deze temperatuurstijging was al een jaar bekend: direct na afloop van de 99ste Vierdaagse. Het getal 100 was niet zomaar een cijfer, het was een overwinning op de tijd, het was geschiedenis, het was verleden en toekomst, het was onsterfelijkheid. De temperatuur steeg in de lucht, bij de mensen, in de straten, in de geluiden, in de ogen van de mensen.  
Iedere Vierdaagse heeft zijn eigen mysteries. Iedere Vierdaagse heeft zijn eigen verhalen van al die duizenden mensen die ieder jaar meelopen. En ieder jaar kwamen er weer andere verhalen uit heden en verleden naar boven. Deze honderdste Vierdaagse had een verhaal dat na vele jaren naar boven kwam in een groep van vijftig mensen die een mysterie deelden zonder dat ze dit wisten. Het cijfer 100 is een Harshad-getal. En Harshad betekent in het Sanskriet, de eeuwenoude taal van het gehele Midden-Oosten: ‘Groot Geluk’. En dat had deze groep wel nodig.
Het verhaal van een diamant waarvoor bloed is gevloeid en weer zal vloeien: De Ster van het Oosten. Een Missieschip met de codenaam Saladin, met een dodelijke lading voor het Europese waterstelsel. Een thriller tegen de achtergrond van de Nijmeegse Vierdaagse en met een gevecht tegen de tijd om een diefstal, een moord en een aanslag op te lossen en te verijdelen. 

Uitgave: Uitgeverij Logikos, Nijmegen. Verschijningsdatum: mei 2016.

Geen opmerkingen: